Lystfiskeriforeningen for Nykøbing Falster og Omegn blev dannet i 1920 af Nykøbing Falsters “bedre borgere”. Vi er således en af de ældste klubber i Danmark.

 

Vi har som formål at stille fiskevand til rådighed for vores medlemmer og arrangere ture. I de senere år har miljøarbejde, vandpleje og udsætning fyldt mere og mere af foreningens arbejde.

Foreningen repræsenterer Danmarks Sportsfiskerforbund i Guldborgsund Kommunes Grønt Råd, der rådgiver byrådet og diverse udvalg. 

Foreningen arbejder sammen med Kommunens Teknik og Miljø afdeling, hvor vi har en god kommunikation til Kommunens å mænd (M/K) og biologerne vandpleje afdeling. 

Foreningen arbejder også tæt sammen med Grusbanden Sjælland samt Fishing Zealand. 

Foreningen arbejder også sammen med private konsulenter og DTU Aqua, når der foretages undersøgelser i relation til vandpleje og fiskepleje i Guldborgsund Kommune. 

Foreningen arbejder sammen med bestyrelsen i Danmarks Naturfredning, Guldborgsund. 

Vores arbejde med de nævnte organisationer og instanser m.v. er forsøg på at gøre en positiv forskel for lokal vand og fiskepleje og i sidste ende påvirke de politiske beslutninger til gavn for vores fiskeri og for miljøet. 

 

Vi råder over et klublokale på Guldborgsundpavillonen, og foreningen har to både med motorer, der kan benyttes af foreningens medlemmer.

Vandpleje ved Donnemose på Østfalster.