Sildetur den 5. november

Vi tog ud (7 deltagere) med ”Havstrygeren” fra Helsingør kl. 8 om morgenen for at fiske sild til julefrokostborde, og vi kom langt omkring. Skipper annoncerede, at vi skulle ned til Hven og det kom vi. Og videre forbi Hven. 1½ times sejlads. Heldigvis fandt han en god stime, som vi kunne fiske på, og de næste to timer tonsede vi sild. Jeg fik 106 stk. dernede. Sildene slap op, eller stimen spredte sig, og skipper besluttede at tage nordpå igen, denne gang op langs sjællandskysten. Og her var absolut intet. Han prøvede flere steder, men der var bare ingen fisk. Folk holdt op med at fiske under disse umulige forhold, og vi stak ind i havnen ½ times tid inden den officielle sluttid. De gode tider kommer ikke dårligt tilbage, så de fleste havde sild nok til julen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det mest opsigtsvækkende ved turen var de elegante suler, der ligesom mågerne fulgte med båden.

JensT

Fladfisketur på Langelandsbæltet den 17. oktober

Det så fra begyndelse ud til, at strømmen ville drille denne søndag, hvor vi tog ud fra Onsevig med M/S Hanne, og Erik havde dagen før haft godt fiskeri efter rødspætter ovre ved Langeland, så kursen blev sat derover. Vi prøvede et par gange at fiske på vejen derover, men med meget ringe resultat.

Der var nu heller ikke meget liv ved Langeland til at begynde med, men pludselig kom der gang i fiskeriet og den ene fisk afløste den anden. Erik mener, at det var på grund af faldende vand. Vi fangede flest rødspætter, dog ikke i rekordstørrelse. Den største tilfaldt JensT-800 g. Daniel fra Storstrømmen fik flest fisk – 18 stk, medens JensT fik 16. I alt blev der fanget 133 flade den dag.

Således oplevet af JensT

Fladfisketur den 17. september

Vi ville prøve lidt nyt, så vi prøvede med en ny udgangshavn, så vi stævnede ud med ”Amigo” fra Langø Havn. Amigo er en god solid tung båd, og det var der brug for, da det blæste 8-10 m/sek.

Vi tog først turen hele vejen over Bæltet til Langeland, og her lå de andre både fra Spodsbjerg også. Desværre viste det sig hurtigt, at strømmen var endog meget stærk – 2,8 knob – og da båden lå, så linerne løb langs båden, var det meget vanskelige forhold, så efter et par timer tog vi over til Lollandssiden igen, men det var de samme elendige forhold. Så fangsterne blev ikke så store. JensT fik flest med 8 flade i alt. Største fisk vejede knap 600 g, og den tilfaldt en fisker uden for klubben, men han donerede præmien for største fisk til klub, kaffe- eller ølkassen. Tak for det.

Amigo er en dejlig solid båd at fiske fra

Makreller til alle

Vi var hele 10 tilmeldte, der tog på makreltur den 27. august. Vejrguderne var med os, næsten ingen vind og mest tørvejr. ”Arresø” satte i første omgang kurs med Vedbæk, dernæst yderligere sydpå og til slut endte vi lige nord for Hven, og her var makrellerne. Der blev kastet anker, og forfodringen kunne begynde. Vi kunne hele tiden se makreller i flokke rund om båden, og jeg selv havde efter et par timers fiskeri 14 makreller i kurven. Og her burde jeg have skiftet fangstmetode. Jeg havde hidtil fisket med forfang, men da det blev meget lyst i vejret, ville makrellerne ikke lege med længere. Jeg fik kun 2 yderligere resten af dagen.

Min nabo havde luret kunsten. Han fiskede med et blink på vel ca. 50 gram, og han havde bundet en tavs på ca. en meter og en enkeltkrog. Han agnede med et stykke sild, sænkede blinket ca. 1½ meter ned, og bang, så bed der ofte en makrel på. Så lærte jeg det.

Alle fik imellem 10 og 25 makreller hver, så vi var tilfredse, da vi atter kastede os ud i myldretiden med kurs mod Falster.

Øv – Øv og atter Øv

Det blev ikke til en Gule Røvtur, men til en øv-tur, da de to ture vi havde bestilt begge blev aflyst på grund af blæst.

Vi startede ellers mandag med godt humør kl. ca. 10 fra Vordingborg. Vi havde kontaktet rederiet, men de havde ikke taget beslutning om, hvorvidt turen blev aflyst, men bad os ringe igen, når vi nåede Storebælt. Så lød meldingen, at der var 85% chance for at turen blev gennemført dagen efter, så vi satsede og kørte mod Hanstholm. Imidlertid blev de 85% reduceret til 0% senere på dagen. Vi var da nået til Skive og besluttede at vende om, da to dage i Hanstholm virkede skræmmende. Torsdag blev også aflyst pga. blæst, men det havde vi også regnet med. Sådan er vilkårene på Nordsøen.

Vi har fået alle vores penge tilbage og må vente og se til næste år.

JensT

Fladfisketur den 6. juni.

Vi kunne ikke ønske os bedre vejr, end da vi stævnede ud fra Onsevig efter fladfisk med M/S Hanne med Erik Johansen som skipper. Men fladfiskene ville ikke rigtig lege med til at begynde med. Heldigvis begyndte de at bide, da et svagt højvande satte ind.

Vi tog i alt 65 flade med hjem til 10 personer. Michael M. fangede flest med 12, Jens T. fangede den største, en rødspætte på 1 kg. Niels fangede årets første makrel. Ellers blev der fanget hornfisk, ulke og enkelte småtorsk. Alex, Line og Magnus var med på kuttertur for første gang, og Alex fangede sin allerførste fisk. Tillykke.

Geddepræmiere 1. maj

Smukt vejr prægede Maribo Sø denne 1. maj, og det var da også 9 fiskere, der stillede op til geddepræmieren. 7 fra Storstrømmen og 2 fra LNF1920. Vi fordelte os i 5 fartøjer (2 var pontonbåde, hvor der var 1 plads på hver). Freddy, Tommy og undertegnede deltes om vores båd, som vi hentede ved Sundby.

Dette billede har ingen alternativ tekst; filens navn er per-med-2-gedder.jpg
Per med dagens største

Freddy var helt med på catch&release, så meget, at han nåede at genudsætte 2 gedder, inden han fik dem ind i båden. Tommy fik sig en på opleveren, så en mindre gedde fulgte hans blink helt op af vandet, og endelig fik Jens landet en gedde på 2,7 kg.

Jens med gedde på 2,7 kg.

Kl 12. var der gang i bålet på Hestø, og vi kunne grille vores medbragte pølser (en enkelt havde dog medbragt bøffer), og vi kunne efter spisning og røverhistorier atter genoptage fiskeriet. Vores båd gik i havn ved 14-tiden.

Frokost i det grønne

Flest gedder fik Knud Stangegaard (guide i Fishing Zeeland) med 7. Han kunne med sin pontonbåd lægge sig lige op af sivene. Han landede alle sine fisk på sin fluestang. Største fisk fik Per – formand for Storstrømmen- en gedde på 4,5 kg.

JensT

Så er der udsat smolt og småørreder.

Den 15. april kom Flemming fra Vork Dambrug med den årlige portion fisk, der skulle udsættes i vore vandløb. Efter et smut til Møn kunne vi sætte smolt ud i mundingerne ved Sørup Å, Gundslev Å, Fribrødre Å, Tunderupløbet, Tingsted Å, Marrebæk Kanal, Flintinge Å, Sakskøbing Å og Hunså, i alt godt 43.000 fisk. Det har en størrelse (ca. 20 cm), der gør, at de trækker ud i havet og bliver blanke, og de skulle gerne nå mindstemålet på 40 cm senest næste forår.

Desuden blev der sat ca. 4000 mindre ørreder (ca. 12 cm) ud i Fribrødre Å og i Tingsted Å. De skulle gerne blive i åerne et år tid, inden de så trækker ud i havet.

Efter elektrofiskeriet sidste sommer skal der nu træde nye udsætninger i kraft. Som det ser ud nu får vi ca. 3.000 færre smolt, men 3.000 flere 1-årsfisk, der skal fordeles over flere vandløb.

Referat fra moseturen 27. marts

Gedder til alle

Der var endelig fangst til alle på geddeturen til Byskov Mose den 27. marts. Der var 6 fiskere, de første startede kl. 6.30, og de sidste tog hjem sidst på dagen. Start med regnvejr, men det klarede op i løbet af dagen. Og der var fisk til alle. Desværre blev det ikke til præcise optællinger eller vejninger, men der blev vel fanget ca. 15 gedder med vægt op på 4 kg.

Og glædeligt: Der blev fanget fisk i alle moserne, dog blev den største ikke prøvet på grund af den hårde vind. Det lover godt for næste år.

Referat fra geddeturen i Byskov den 14. marts

Det høvlede ned denne morgen, men det hindrede ikke Peter Schultz at møde op og tage dagens fangst. Det blev til hele 8 gedder. Freddy dukkede også op, ligesom Michael og hans ven John. Jens kom frem kl. 11.30, han skulle tage imod Sune og Kenneth, der ikke havde prøvet moserne før. De tre sidstnævnte fangede dog ikke noget, men John tog et par hen over middag, heriblandt dagens største på 3,3 kg

Og diskussionen gik: Fangede Peter alle de fisk, fordi han var tidlig på den, fordi han var den første, der prøvede, eller var det simpelt hen, fordi han er en fremragende fisker?

Det er dog foruroligende og underligt, at der kun er fisk i den ene af moserne. Tidligere var de over alt. Hvad kan det skyldes? Sådan var det også sidste og forrige år.

John med dagens største gedde 3,3 kg.

JensT

Jan have rigtig godt gang i fiskeriet. Han fik alene 20 flade, Leo fik 9, medens Jens måtte nøjes med 7. Leo fangede den største, en rødspætte på 850 gram. Der var i det hele taget fanget mange spætter, medens skrubberne var sjældne gæster i kurvene.

I alt blev der fanget 65 på hele båden fordelt på de 8 deltagere.